Gyülekezeti alkalmaink

Rendszeres heti alkalmaink
nap időpont alkalom helyszín
kedd 17.00 bibliaóra magyar nyelven lelkészi hivatal
szerda 17.00 bibliaóra az ifjúság számára szlovák nyelven lelkészi hivatal
18.30 bibliaóra az ifjúság számára magyar nyelven lelkészi hivatal
csütörtök 17.00 bibliaóra szlovák nyelven lelkészi hivatal
vasárnap 9.00 istentisztelet szlovák nyelven
gyermek-istentisztelet szlovák nyelven
templom
10.30 istentisztelet magyar nyelven
gyermek-istentisztelet magyar nyelven két csoportban
templom

Hirdetések (2023. december 3.)

  • 2023. december 4-én, hétfőn 16.00 órai kezdettel adventi lelkészértekezletre kerül sor Nagymegyeren.
  • Tájékoztatjuk a kedves testvéreket, hogy gyülekezetünk presbitériuma 2023. október 3-án határozatot hozott a lipovai Ján Novák restaurátor szolgálata által az orgona általános javításáról, az ő árajánlata alapján 59. 650 euró értékben. Ez az árajánlat 2025.12.31-ig érvényes. Ezt követően presbitériumunk úgy döntött, hogy gyülekezeti gyűjtést hirdet az orgona javítására a szószéktől balra található persely megjelölésével, de erre a célra adományokat fogadunk el egyéni felajánlásokon keresztül is, amelyeket a gyülekezetünk bankszámlán keresztül lehet elküldheti, ill. személyesen behozni a lelkészi hivatalba. Imádkozzunk ezért a lehetőségért, hogy áldja meg az Úristen elhatározásunkat, hogy együtt méltóan és helyesen dicsőíthessük az Ő nevét. Értesítjük a kedves testvéreket, hogy az eddig meghirdetett gyűjtés során a befolyt adományok összege: 6.878,50 EUR. Hálásan köszönjük Istennek a gyülekezet részéről az értékmentő felelősségvállalást és minden hálás szív adományát.
  • Hirdetjük a gyülekezeti tagoknak, hogy 2023. december 10-én, vasárnap diakóniai délutánt tartunk szépkorú, nyugdíjas testvéreink részére. Az együttlét 15:00 órakor kezdődik a templomban úrvacsorával, majd a klubhelyiségben folytatódik szeretetvendégséggel. Szeretettel hívjuk és várjuk nyugdíjas testvéreinket. Az alkalomra szívesen fogadunk hozzájárulást sütemény és pogácsa formájában, a korábbi megszokott módon. A segítséget előre is köszönjük. A kijáratnál átvehetik a névre szóló meghívót.
  • Értesítjük a kedves testvéreket, hogy 2023. december 17-án a 10.30-tól kezdődő istentiszteleten sor kerül a gyermekek bizonyságtételére a karácsonyi örömről. Köszönjük szépen a megértésüket.
  • A Pozsonyi Református Egyházmegye saját területén „egy doboz szeretet” címmel karácsonyi adománygyűjtést hirdet a kárpátaljai gyermekek számára. Mi a teendőnk? 1. Vegyünk egy jókora cipősdobozt. 2. Tegyünk bele édességet, mesekönyvet, tanszereket, játékot, hétköznapi higiéniához szükséges dolgokat. 3. Írjunk ismeretlenül egy rövid karácsonyi köszöntőt, és azt is tegyük bele a dobozba. 4. Csomagoljuk be a dobozt, és írjuk rá, hogy hány éves lánynak vagy fiúnak készítettük az ajándékot. Eddigi adatai szerint hat kategóriában zajlik majd a gyűjtésünk korosztályok és nemek szerint: 0-6 / lány; 7-12 /lány; 13+/ lány; 0-6 / fiú; 7-12 /fiú; 13+/ fiú. A gyűjtés 2023. december 5-ig tart és a csomagot a Lelkészi Hivatalban lehet leadni. Köszönöm szépen a megértésüket.

Igehirdetések a 2023. évben

Rádiós és tévés istentiszteletek és áhítatok

© 2008–2023. Csak az oldal működéséhez feltétlenül szükséges sütiket (cookie-kat) használunk.