Gyülekezeti alkalmaink

Rendszeres heti alkalmaink
nap időpont alkalom helyszín
kedd 17.00 bibliaóra magyar nyelven lelkészi hivatal
szerda 18.00 bibliaóra az ifjúság számára szlovák nyelven lelkészi hivatal
18.30 bibliaóra az ifjúság számára magyar nyelven lelkészi hivatal
csütörtök 17.00 bibliaóra szlovák nyelven lelkészi hivatal
vasárnap 9.00 istentisztelet szlovák nyelven
gyermek-istentisztelet szlovák nyelven
templom
10.30 istentisztelet magyar nyelven
gyermek-istentisztelet magyar nyelven
templom

Hirdetések (2024. június 9.)

  • Hirdetjük a gyülekezeti tagoknak, hogy ma diakóniai délutánt tartunk szépkorú, nyugdíjas testvéreink részére. Az együttlét 15:00 órakor kezdődik a templomban úrvacsorával, majd a gyülekezeti teremben folytatódik szeretetvendégséggel. Szeretettel hívjuk és várjuk nyugdíjas testvéreinket. A meghívókat erre az alkalomra átvehetik a templomkijáratnál. Minden segítséget előre is köszönünk.
  • Tájékoztatjuk a kedves testvéreket, hogy az orgonajavítás ez év novemberében kezdődik és eltart a 2026-os év végéig. A gyülekezeti gyűjtést továbbra is hirdetjük, az orgona javítására a szószéktől balra található persely megjelölésével, de erre a célra adományokat fogadunk el egyéni felajánlásokon keresztül is, amelyeket a gyülekezeti bankszámlán keresztül lehet elküldheti, ill. személyesen behozni a lelkészi hivatalba. Imádkozzunk ezért a lehetőségért, hogy áldja meg az Úr elhatározásunkat, hogy együtt méltóan és helyesen dicsőíthessük az Ő nevét. Értesítjük a kedves testvéreket, hogy az eddig meghirdetett gyűjtés során a befolyt adományok összege: 19.152,20 EUR. Hálásan köszönjük Istennek a gyülekezet részéről az értékmentő felelősségvállalást és minden hálás szív adományát.
  • A Pozsonyi Református Egyházmegye vezetősége értesíti a kedves testvéreket, hogy 2024. június 16-án, vasárnap délután 16:30 órai kezdettel Szenci Molnár Albert reformátor születése és halála évfordulója alkalmából emléktúrára kerül sor, mely során gyülekezetünket is meglátogatják. Szenci Molnár Albert reformátor és Pozsonyhoz fűződő viszonyáról tesznek említést és közösen több zsoltárt is eléneklünk. Kérem a testvéreket, aki teheti és ideje engedi, jöjjenek el erre az alkalomra. Köszönöm szépen a megértésüket.
  • Hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy 2024. július 5-én, pénteken egy napos gyülekezeti kirándulást tervezünk Szencre, ahol megismerkedünk a város történetével és megkoszorúzzuk Szenci Molnár Albert teljes alakú szobrát. A gyülekezeti kirándulás ára egy főre 30 EUR, mely tartalmazza az odajutást és az ebédet. A gyülekezeti kirándulásra jelentkezhetnek személyesen vagy telefonon a Lelkészi Hivatalban.
  • Hirdetjük a kedves szülőknek, hogy a napközis gyermektáborunk 2024. július 29. és augusztus 2. között lesz megtartva a Lelkészi Hivatal és a templom termeiben. A tábor heti költsége 40 EUR, ami magába foglalja az ebéd árát. A szülők gyermekeiket a gyülekezeti táborba bejelenthetik személyesen vagy telefonon a Lelkészi Hivatalban.
  • Az EMMAUS polgári társulás munkatársai NYÁRI TÁBORT szerveznek, amely 2024. július 15-19. között lesz megtartva Jókán, a Betlehem Missziós Központban. Erre az alkalomra 6-18 év közötti iskolás gyermekeket/fiatalokat várnak, akik a szünidő napjait Isten Igéjére figyelve, régi és új barátok körében szeretnék eltölteni. A tábor részvételi díja 80,00 €, testvéreknek személyenként 5 € kedvezményt biztosítanak. Jelentkezési határidő: 2024. június 21. További információkat megtalálják az érdeklődők a jelentkezési lapon. A szervezők minden fiatalt szeretettel várnak.
  • A Fiatal Reformátusok Szövetsége által szervezett országos ifjúsági, keresztyén találkozó, az Élesztő ebben az évben is megrendezésre kerül. Az idei ÉlesztŐ 2024. július 23–27. között Hercegkúton, Magyarországon kerül megrendezésre. A tábor témája: Több-kevesebb. Regisztrálni a www.eleszto.sk honlapon lehet. Az ide érkező fiatalok együtt tölthetnek pár napot egymást megismerve, hitben megerősödve, Istent dicsőítve, Isten igéjét, valamint bizonyságtételeket hallgatva. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Igehirdetések a 2024. évben

Rádiós és tévés istentiszteletek és áhítatok

© 2008–2024. Csak az oldal működéséhez feltétlenül szükséges sütiket (cookie-kat) használunk.